Fotografie voor websites is iets speciaal. Misschien bent u op zoek naar een manier om uw bestaande website nieuw leven in te blazen, dan kan het vernieuwen van de foto’s een stap in de goede richting zijn. Foto’s zijn namelijk een uitstekend vehikel om informatie, empathie of een ervaring over te brengen. Dat in tegenstelling tot alleen maar wat tekst, programmeercode of saaie foto’s uit een mediabibliotheek. Goede fotografie op locatie draagt instant bij tot het communiceren van een authentieke boodschap, een goed gevoel, de juiste informatie; het DNA van uw onderneming.  

Veel Web Agencies calculeren fotografie voor websites niet of éénmalig mee in de kostprijs. Of er wordt vaak van de opdrachtgever verwacht dat de foto’s zullen worden aangeleverd. Maar professionele fotografie voor websites is helemaal niet vanzelfsprekend. Opnames in moeilijke (licht)omstandigheden kunnen best eerst op verkenning en best zelfs op verschillende tijdstippen worden verricht. Het maken van de juiste foto’s is immers Key om uw website ook rendabel te maken. 

Fotografie voor websites is essentieel voor de zoekoptimalisatie van uw website (of SEO, Search Engine Optimization, zie de quote hiernaast). Webfotografie vergt veel High End cameramateriaal, tijd, voorbereiding en poolshoogte met de locatie. Er komt ook veel materiaal aan te pas zoals statieven, draadloze flitsapparatuur, wellicht een drone. Eén enkele fotosessie volstaat soms niet om uw website de glans te geven die hij of zij verdient. Wel volgehouden inspanningen, samenwerkingsverbanden en het licht van de seizoenen zullen uw onderneming digitaal wind in de zeilen bijzetten. 

Intussen is het daaropvolgende onderscheidende werk op de computer bezig: de nabewerkingen met software van de opnames. Foto’s dienen bijvoorbeeld gecomprimeerd tot ze vederlicht zijn – en voorzien van beschrijvingen – voor het wereldwijde web. Zonder, vormen ze voor Google geen leesbare, toegevoegde waarde voor de zoekoptimalisatie van uw website. Er is iemand nodig aan wie u die opdracht toevertrouwd. Het zijn bewerkingen en investeringen in de coulissen van uw website die tijd vergen en niemand ziet. Tot ze ineens het beoogde resultaat opleveren: digitaal succes.    

Fotografie stuurt mee de inhoud en de vorm van een website. Meer en meer zijn het beelden die de eerste grote indrukken maken. Fotografie voor uw website aan het toeval overlaten is een misverstand. Het is beter van meet af de juiste foto’s bij het ontwerpen van website te betrekken. Sterke foto’s maken in één oogopslag de intrinsieke boodschap duidelijk. Daarom is digitale fotografie best één van de drijfveren van uw website. Sterke beelden zijn de motor van uw website, de basis voor zoekoptimalisatie en de trigger voor digitale conversie.

Beeldconnectie, digitale fotografie, web, websites, foto’s, Désiré Naessens, video, reportages, vtm, vlaamse mediamaatschappij, Telefacts Nu, vtm nieuws, storytelling, wordpress, copywriting, content marketing, Beeldconnectie, désiré naessens, fotografie, video, tv-reportages, Jambers tv producties, Paul Jambers, websites, webdesign, tv-pers, persprijs beste tv-reportage, belfius persprijzen; media, Telefacts, vtm-nieuws, vrt-nieuws, koppen, Dirk Tieleman, expeditie robinson, stressvakantie, jambers de reporters, de Pfaffs, 2x anders, DNA reportages bvba, Beeldconnectie, beeldconnectie.com, https://beeldconnectie.com, webdesign, websites voor kmo’s, corporate websites, corporate webdesign, webdevelopment, photography, webvideo, search engine optimization, search engine advertising, copywriting, sfeerfotografie, eventfotografie, events, camera, news, crew, tv-broadcast, web-artist, adobe illustrator, adobe premiere, photoshop, travel, Adventure, content development, content designer, filming, social media advertising, corporate video, bedrijfsvideo, bedrijfsfilm, corporate communication, pr-bureau, professional event photographer, huwelijksfotografie, huwelijksfotograaf, wedding photographer, broadcast location shooting, belgian televison reporter, https://journalist.be/2009/05/dexia-persprijzen-voor-de-standaard-de-morgen-en-vtm

foto’s voor uw website en
social media





De fotograaf is best geen outsider maar iemand met wie u goed en regelmatig contact heeft. Iemand met wie u kan overleggen over uw visie en die samen met u de juiste tijdstippen voor het maken van foto’s kan afwegen. Een fotograaf die in de buurt is en foto’s ook optimaliseert voor uw website. Dat is een dynamisch en geen statisch concept. 

Zien gaat
woorden
vooraf

Foto’s zijn een mogelijkheid bij uitstek om uw bereik via het web te vergroten. Ze maken een brede indruk in het online veld. Optimale afbeeldingen worden door Google evengoed tussen die van de grote ondernemingen getoond. Ze staan er om opgemerkt te worden.

Een offerte voor een fotoreportage

Zoekoptimalisatie of SEO (Search Engine Optimization) zijn complexe werkzaamheden die worden uitgevoerd op de achtergrond van uw site. Ze zijn bedoeld om uw site meer vindbaar te maken. Wanneer uw website ergens op pagina vijftien in Google ’s zoekresultaten wordt getoond verliest u het potentieel aan instroom van veel nieuwe bezoekers. Alle inspanningen dan tot dusver ten spijt om net via die website bezoekers de weg te wijzen naar uw boodschap. 

Een website met wat tekst en een paar foto’s volstaan voor Google allang niet meer om een ranking bovenaan te verwerven in de zoekresultaten. Minstens honderdvijftig factoren spelen nu een meer of minder belangrijke rol in het
algoritme waarmee Google de vindbaarheid van uw website al dan niet zal bevorderen. Feit is dat Google héél veel belang hecht aan kwalitatieve informatie en visuele stimuli zoals foto’s en video’s.

Bezoekers houden van visuele informatie en bekijken de teksten eerst vluchtig. 
Naarmate vooral de structuur, de fotografie en de inhoud van uw website door Google positief zal worden beoordeeld, kan uw website worden beloond met een betere ranking. 

In het allerbeste scenario verschijnt uw website keer op keer op de eerste pagina’s in Google’s organische zoekresultaten. Wanneer iemand via trefwoorden
een zoekopdracht ingeeft en uw website vindt, is dit werkelijk goud waard. Het is permanente publiciteit waarmee Google uw investeringen in kwaliteitsfotografie en zoekoptimalisatie (SEO) beloont.  

Een andere mogelijkheid om in de buurt te komen van meestal moeizaam verworven organische zoekresultaten, is SEA (Search Engine Advertising).
Door te adverteren via Google plaatst de zoekmachine uw advertentie bovenaan. U betaalt een relatief klein bedrag – bijv. 0,20 eurocent per klik – om toch op de eerste pagina’s in de zoekresultaten te worden vermeld. De inkomsten van Google uit advertenties stegen in 2020 met 69%. Het geeft u een idee hoeveel waarde een goede ranking in Google echt vertegenwoordigt. Maar ook wat de inspanningen waard zijn om via kwaliteitsfotografie en web te investeren in betere organische zoekresultaten.

Wanneer afbeeldingen worden geoptimaliseerd voor web, de juiste afmetingen hebben en vooral wanneer ze worden voorzien van de juiste informatie, worden  ze door Google makkelijker getoond in de zoekresultaten. Foto’s die opduiken in de zoekresultaten bij ‘afbeeldingen’ zorgen voor een vaste instroom aan nieuwe bezoekers die uw website ontdekken (zie de quote rechtsboven). De afbeeldingen worden door Google immers om die reden voorzien van een link naar uw website.

Meer informatie over foto's of video voor uw website?
laan 7

Fotografie voor uw website
FB pagina en
Instagram 

Regelmatig iets posten op Facebook of Instagram zijn krachtige signalen. U kan met de foto’s die we voor u maken uitpakken op sociale media. We wringen
u niet in een abstract concept. De foto’s die we maken voor u zijn concreet en inzetbaar voor uw beeldcampagnes. 

Beeldconnectie zorgt voor de stevige statieven, de flitsapparatuur, de hoogwaardige lenzen, full frame camera’s en de professionele software waarmee foto’s worden bewerkt én de fotograaf.

Voor alle digitale media optimaliseren we het formaat van foto’s of video voor toepassing op het internet. 

 

Contacteer ons voor meer info