Webfotografie is iets speciaal. Misschien bent u op zoek naar een manier om uw bestaande website nieuw leven in te blazen, dan kan het vernieuwen van de foto’s zeker een stap in de goede richting zijn. Foto’s zijn een uitstekend vehikel om een gevoel, een ervaring over te brengen. Dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld  Stockfotografie (foto’s uit een mediabibliotheek). Fotografie bij u op locatie draagt  onmiddellijk bij tot – het communiceren van een authentiek gevoel, de juiste informatie; het DNA van uw onderneming.  

Agencies calculeren fotografie op locatie meestal niet mee in de kostprijs voor een website. Of er wordt van de opdrachtgever verwacht dat foto’s zullen worden aangeleverd. Professionele foto’s komen zelden mee met de bestelling. Het maken van de juiste foto’s voor uw website is essentieel. Niet alleen voor uw website, maar ook voor voor de zoekoptimalisatie van uw website (of SEO, Search Engine Optimization, zie de quote hiernaast). 

Fotografie voor uw website is helemaal niet eenvoudig. Het vergt High End cameramateriaal, tijd, voorbereiding en ervaring met of voorkennis van de locatie. Maar ook nabewerking met software in verhouding tot de vormgeving van uw website. Ook dienen foto’s gecomprimeerd te worden tot ze licht genoeg zijn voor het wereldwijde web.

Fotografie stuurt mee de vorm én de inhoud van uw website.
Een beeld zegt meer dan duizend woorden. En toch wordt wel vaker te weinig aandacht geschonken aan sprekende beelden. Het belang van professionele fotografie verdwijnt wel eens naar de achtergrond. Wij zien webfotografie echter niet als een artistieke bijkomstigheid maar als drijfkracht die mee aan de basis ligt van het succes van uw website. 

Wie maakt
foto’s voor
uw website?

De fotograaf is best geen outsider maar iemand die een goed en regelmatig contact met u heeft. Iemand met wie u in nauw overleg de juiste tijdstippen kan afwegen, die in de buurt is en foto’s optimaliseert voor uw website. Dat is een dynamisch en geen statisch concept. 

Zien gaat
woorden
vooraf

Foto’s zijn een mogelijkheid bij uitstek om uw bereik via het web te vergroten. Ze maken een brede indruk in het online veld. Optimale afbeeldingen worden door Google evengoed tussen die van de grote ondernemingen getoond. Ze staan er om opgemerkt te worden.

Een offerte voor een fotoreportage

SEO of zoekoptimalisatie (search engine optimization) zijn de complexe werkzaamheden die in de coulissen van uw website worden verricht om uw website vindbaar te maken. Wanneer uw website ergens achteraan Google ’s zoekresultaten bengelt op pagina vijftien verliest u het potentieel van instroom
van gebruikers die via de zoekpagina’s op uw website belanden.

Dagen toen een website met wat tekst en een paar foto’s voor Google volstonden zijn verleden tijd. Het algoritme waarmee Google websites al dan niet beloont bij een zoekopdracht is met de jaren alsmaar ingewikkelder en vooral slimmer geworden. Zo’n honderdvijftig factoren spelen een meer of minder belangrijke rol. Feit is dat Google heel veel belang hecht aan kwalitatieve informatie en visuele stimuli zoals foto’s en video’s.

Bezoekers houden van visuele informatie en bekijken meestal vluchtig de tekst. Naarmate de teksten, de webfotografie samen met andere criteria door Google positief worden beoordeeld, zal uw website een betere ranking krijgen. 

In de best denkbare situatie verschijnt uw website op de eerste pagina’s met organische zoekresultaten. Goede organische zoekresultaten door middel van  SEO zijn zéér waardevol.   

Een andere mogelijkheid om in de buurt te komen van de organische zoekresultaten waarmee Google al uw SEO inspanningen beloont, is SEA of Search Engine Advertising. Door te adverteren via Google plaatst de zoekmachine uw advertentie helemaal bovenaan in de zoekresultaten. U betaalt dan een klein bedrag per klik. De inkomsten van Google uit advertenties stegen in 2020 met 69%. Het geeft u een idee hoeveel belang en waarde wordt gehecht aan een goede ranking in de zoekresultaten van de zoekmachine van Google. Het geeft u ook een idee hoe belangrijk goede organische zoekresultaten zijn.

Eén van de manier om uw SEO resultaten gunstig in te sturen is kwaliteitsfotografie. Wanneer de afbeeldingen worden geoptimaliseerd voor web, de juiste afmetingen hebben en vooral wanneer ze worden voorzien van de juiste informatie, worden  ze door Google getoond in de zoekresultaten. Iedereen heeft intussen wel de knop met afbeeldingen gevonden op de Google homepagina. Uw foto’s die opduiken in de zoekresultaten ‘afbeeldingen’ boren een enorm potentieel aan (Zie de quote hiernaast). De afbeeldingen worden door Google immers voorzien van een link naar uw website.

Andere manieren om gevonden te worden zijn uw bijdrages op bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Wanneer u regelmatig foto’s en video’s post toont Google ook een link naar uw Facebookpagina of de andere social media waarop u actief bent.

Een offerte voor het verrichten van SEO of SEA
Genieten van een apéritiefje op het polderterras van de Roste Muis
Upload Image...

Beelden die uw website,
Facebook en
Instagram Boosten


Regelmatig iets posten op Facebook of Instagram zijn krachtige signalen. U kan met de foto’s die we voor u maken ook uitpakken op sociale media. We wringen
u niet in een abstract concept. De foto’s die we maken voor u zijn concreet en inzetbaar voor uw beeldcampagnes. 

Beeldconnectie zorgt voor de stevige statieven, de flitsapparatuur, de hoogwaardige lenzen, full frame camera’s en de professionele software waarmee foto’s worden bewerkt én de fotograaf. We optimaliseren het formaat van de foto’s voor toepassing op het internet en we voegen ze toe aan uw website. En optioneel ook op sociale media.

Contacteer ons voor meer info